Events around Skövde Natur

Premiär Compagniet Skövde nu på Lördag 24/2!

Premiär Compagniet Skövde nu på Lördag 24/2!

Saturday 21:00 (24 February)
Compagniet Skövde, Skövde

Pubquiz

Pubquiz

Wednesday 19:04 (28 March)
The Bishops Arms Skövde, Skövde

Minnenas Afton I FRI ENTRÉ hela Kvällen

Minnenas Afton I FRI ENTRÉ hela Kvällen

Friday 21:00 (23 February)
Bogrens Salonger, Skövde

KLÄDBYTARDAGAR FÖR TONÅRINGAR

KLÄDBYTARDAGAR FÖR TONÅRINGAR

Saturday 13:00 (03 March)
Svenska kyrkan i Skövde, Skövde

Kurs- Maximera din hälsa

Kurs- Maximera din hälsa

Wednesday 16:30 (07 March)
Stoor Framgång & Hälsa, Skövde

Skövde Citys Restaurangvecka våren 2018

Skövde Citys Restaurangvecka våren 2018

Monday 17:00 (12 March)
Skövde City, Skövde

Kampanja som Bernie med Vänstern i Skaraborg

Kampanja som Bernie med Vänstern i Skaraborg

Tuesday 18:00 (03 April)
Skövde kommun, Skövde

Pettson & Findus - Pannkakstårtan

Pettson & Findus - Pannkakstårtan

Sunday 13:00 (18 March)
Stadsteatern, Skövde kulturhus, Skövde


Vandringskväll på hög höjd

Vandringskväll på hög höjd


When?

Start time: Tuesday 18:30 (06 February)
End time: Tuesday 20:00 (06 February)

Where?

Skövde Natur
Rådhusgatan 16, Skövde

About

Välkommen på en inspirerande föreläsning med vandring på höga berg i fokus. Vi tar oss från Sveriges högsta berg, via Sydamerika och Machu Picchu, vidare till Nepal och Everest basecamp för att avsluta på Afrikas högsta berg.

Anmäl att du kommer:
https://www.swett.se/inspiration/

Kebnekaise
Vill du också bestiga Sveriges högsta berg? Du får veta hur en bestigning går till, du får praktiska tips om hur du maximerar dina chanser att nå toppen och även råd kring hur du gör om du vill boka in dig på en guidad tur tillsammans med en grupp. Att stå och blicka ut från Sveriges högsta punkt är en makalöst belönande upplevelse.

Everest basecamp
Baslägret på Mount everest är en legendarisk plats där många äventyrare fått uppleva både sorg och glädje. Som tur är kan man få uppleva känslorna i baslägret trots att man inte har några planer på att bestiga Everest. Hur går vandringen ända fram till? Hur känns det att gå den mytomspunna leden genom khumbu-dalen som befolkas av sherpas. Du får uppleva känslan via bilder, filmer och berättelser.

Inkaleden
Inkaleden – Känt från SVT:s Landgång! Inkaleden som tar dig på vandrande fot till Inkafolkets bortglömda stad Machu Picchu är en dröm många har att vandra någon gång i livet. Under föreläsningen får du följa med på en gammal och
bortglömd del av Inkaleden, genom Ahobamba-dalen, upp på två bergstoppar och genom regnskog. Du känner kanske igen denna vandring från SVT-programmet Landgång, då Anne Lundberg och Paul Svensson utmanade sig lite extra och gick denna rutt under några dagars tid. Om du inte sett programmet kan du gör det här:https://www.svt.se/landgang (avsnitt nr 1)

Kilimanjaro
Kilimanjaro är världens högsta fristående berg och reser sig majestätiskt upp för den tanzanianska slätten. Under 8 dagars tid vandrar du genom fyra klimatzoner, från regnskog upp till stora glaciärer. Under föredraget får du en inblick i hur det är att vandra upp till Uhuru Peak p 5895 meters höjd och hur du gör för att klara av höjden på ett bra sätt.

Vill du också följa med på äventyr? Välkommen! Det är kostnadsfritt men du måste anmäla dig på länken ovan.

Föreläsningen riktar sig både till dig som är i tankarna på att boka in dig på ett eget äventyr och för dig som bara vill inspireras. Föreläsare på plats är Nicklas Lautakoski som driver researrangören Swett. Han vet vad han pratar om, under de senaste åren har han bland annat cyklat mellan Portugal och Kina och varit med i världens tuffaste överlevnadsprogram: Naked&Afraid på Discovery Channel. Till vardags arbetar han som äventyrsguide.

Anmäl att du kommer via länken:
https://www.swett.se/inspiration/