Events around Kvibergs Idrottsakademi

Redo för Yoga Running Retreat i Davos?

Redo för Yoga Running Retreat i Davos?

Sunday 14:00 (02 September)
Psykologi Idrott Massage, Margareta Hultman, Gothenburg

The Sounds Live på Liseberg

The Sounds Live på Liseberg

Thursday 20:00 (12 July)
Liseberg, Gothenburg

Daniel Norgren Live på Liseberg

Daniel Norgren Live på Liseberg

Wednesday 20:00 (04 July)
Liseberg, Gothenburg

Union Carbide Productions Live på Liseberg

Union Carbide Productions Live på Liseberg

Friday 20:00 (24 August)
Liseberg, Gothenburg

Lena Philipsson Live på Liseberg

Lena Philipsson Live på Liseberg

Wednesday 20:00 (25 July)
Liseberg, Gothenburg

Kapten Röd Live på Liseberg

Kapten Röd Live på Liseberg

Friday 20:00 (14 September)
Liseberg, Gothenburg

Premiär av Lotta på Liseberg 2018 i TV4

Premiär av Lotta på Liseberg 2018 i TV4

Monday 20:00 (25 June)
Liseberg, Gothenburg


Utbildningsdagen med Hjärna-Puls-Glädje

Utbildningsdagen med Hjärna-Puls-Glädje


When?

Start time: Tuesday 09:00 (19 June)
End time: Tuesday 17:00 (19 June)

Where?

Kvibergs Idrottsakademi
Krutvägen 2-4, Gothenburg

About

Vill du skapa din drömskola?
Är du lärare, rektor eller fritidspedagog? Det är då dig vi riktar oss till! Hur skulle din drömskola se ut? Vad ska ni göra för att nå dit? De allra flesta som jobbar på en skola har tankar kring hur deras drömscenario ser ut. Problemet är att många ofta ser hinder för att ta sig dit. Du kanske har hört om hälsoprojektet Hjärna - Puls - Glädje på Drottninghögsskolan? Tidigare har skolan haft stora problem med hot och våld och personalomsättning. Den trenden har nu vänts. Projektet har uppmärksammats i SVT, Sveriges Radio, Helsingborgs Dagblad och flera olika lärartidningar. Under det senaste halvåret har flera studiebesök ägt rum på skolan. Besöken har gett mycket positiv respons och intresset fortsätter öka kring deras metoder.

Vad är detta för projekt?
Syftet med projektet är att höja måluppfyllelsen och därför har det skapats en tydlig projektplan för att nå dit. Med de olika metoderna skapas en sammanhållning mellan personal och elever. Våld och hot har minskat från 57 anmälningar hösten 2016 till 7 hösten 2017. Eleverna har blivit mer motiverade i skolarbetet sedan projektet började. På ett enkelt och kostnadseffektivt sätt har projektet blivit en framgångssaga.

I Hjärna-Puls-Glädje ingår följande för alla 350 elever i f-6:
-25 minuter pulsglädje på förmiddagen varje dag.
- 10 minuter Brain breaks fördelat över hela skoldagen varje dag.
- 20 minuters värdegrundsarbete varje dag.
- Minst 1 timme utepedagogik varje dag.
- flexibla klassrum.

Välkommen till en spännande dag!
Nu erbjuder Sport Education ett unikt koncept där du får ta del av Hjärna - Puls - Glädje. Vi har lyckats knyta till oss personer inom projektet som kommer att ge er möjlighet att bygga ert eget koncept som passar just er skola. Antingen kan du som lärare använda metoderna eller hela skolan. Du får delta i workshops, inspirerande kortföreläsningar och ta del konkreta tips som gör att du kan antingen börja redan imorgon eller planera ett större projekt. Du får veta hur du kan göra dina övningar mer språkutvecklande och samtidigt praktiska. Oftast är övningarna så enkla att du inte behöver förbereda något material.

Minimässa - Möt företag på plats!
Under dagen kommer du att få möjlighet att möta olika företag som både informerar och ställer ut sina produkter så att ni kan ställa frågor samt testa olika material som skolan har i sin undervisning. Här kommer ni kunna se och testa olika möbler för det flexibla klassrummet samt olika appar för rörelse och lärande. Företagen på plats prestenteras nedan.

ActiveS och Generation Pep inleder initiativet Sveriges Piggaste Klassrum för att inspirera till mer rörelse i skolan. Svenska barn är minst aktiva i hela Norden. Samtidigt visar forskning att aktivitet ökar barns förmåga till inlärning. Skolan är en viktig aktör och arena för att nå barn och unga och för att inspirera till rörelse och sprida goda exempel lanseras tävlingen Sveriges Piggaste Klassrum. Bakom initiativet står företaget ActiveS samt Generation Pep och Metro.
Läs mer på: www.actives.se

Trilo är ett företag med bas i Trollhättan som skapar digitala utbildningsprodukter där motivation driver kunskap. Vår målsättning har sedan starten 2015 varit att kombinera pedagogik och spel för att möta dagens och framtidens utmaningar inom Education Technology. En bransch som står inför stora förändringar.
Läs mer på: www.triloappar.se

JobOut är ett nytt hälsokoncept, anpassat till arbetsplatser för att öka medarbetares hälsa och välbefinnande på jobbet. Konceptet hjälper medarbetare att bryta monotona och stillasittande arbetspositioner en eller flera gånger per arbetsdag på ett roligt och effektivt sätt.
Läs mer: jobout.com/sv/hem/

Sport Education är värd för detta event och kommer under dagen även att visa sina olika produkter som vänder sig mot skolor för att öka rörelsen i skolan på olika sätt. Genom bolagets andra del Kvibergs Idrottsakademi erbjud olika riktade utbildningsdagar för idrotts-och fritidslärare.

Datum för besöket
Tisdagen den 19:e juni 2018

Lunch och fika
Fika, frukt samt lunch serveras under hela dagen.

Kostnad för dagen
1500 kr (ex moms)

Utbildningens längd
Utbildningen och minimässan pågår mellan 9.00-17.00.

​Antal platser
Max antal deltagare 120 st.

Anmälan görs på följande sätt
Skicka ett mail till: fredrik.sporteducation@gmail.com

Boende
I Prioritet Serneke Arena, där Sport Education ligger finns möjlighet att boka hotellrum från 1–6 personer. Hotellet har en flexibel prissättning vilket gör att desto tidigare man bokar desto bättre pris. Dessutom kan man dela rum upp till 6 personer vilket gör att pris per person kan bli riktigt bra.