Trevor Noah - Hovet arena - Stockholm

Trevor Noah - Hovet arena - Stockholm


When?

Start time: Saturday 19:30 (29 September)
End time: Saturday 21:00 (29 September)

Where?

Hovet
Globentorget 2, Stockholm

About

Trevor Noah från ”The Daily Show” kommer tillbaka till Stockholm i höst

Trevor Noah är värd för det Emmy- och Peabody-belönade TV-programmet ”The Daily Show” och utan tvekan Afrikas mest framgångsrike komiker. Förra våren vann han utmärkelsen ”Best Host” vid MTV Movie & TV Awards samt en Creative Arts Emmy för ”Outstanding Short Form Variety Series” som program­ledare för ”The Daily Show – Between The Scenes”.

Sommaren 2016 besökte han Sverige och Stockholm för första gången – nu är han ute på en ny USA- och Europa-turné och i september står en Trevor Noah i toppform på scenen på Hovet i Stockholm.

Trevor Noahs komedistil är en blandning av observationshumor och medvetna smockor mot rasistiska stereotyper. Han pratar om sin syn på världen idag, terrorism, rasmotsättningar och politik. Några publikröster från den pågående turnén:

”His comedy brings people together and makes the world "seem" perfect if only for a couple hours.”
”The show was fantastic he was hilarious. I would definitely see him again and again.”
”Laughed til I cried.”
”He is so funny,talented and an all around great comedian. His show is well worth every penny spent.”

Född under apartheid
Noah föddes 1984 när Sydafrika var under vitt minoritetsstyre. Apartheid var en verklighet och eftersom föräldrarna var av olika raser ansågs deras äktenskap olagligt i landet vilket Trevor Noah anspelade på i sin stå upp-show ”Born A Crime” 2013 och berättade mer om i sin första bok med titeln “Born a Crime: Stories from a South African Childhood”.

Boken är en samling personliga berättelser om att växa upp i Sydafrika under slutet av apartheid och den omvälvande tid som följde. Den kom ut i november 2016 och blev en omedelbar succé. Den nådde förstaplatsen på New York Times bestseller-lista och blev också den högst rankade ljudboken av Audible. Boken fick Thurber-priset i kategorin ”American Humor” och två NAACP Image-utmärkelsen (NAACP en av USA:s äldsta och mest inflytelserika medborgarrättsrörelser), en för enastående litterärt arbete av en debutförfattare och en för enastående litterärt arbete inom biografi/självbiografi.

Om Trevor Noah
Efter en raketkarriär på standup-scenen tog den unge sydafrikanen för drygt två år sedan över värdskapet för ”The Daily Show” efter Jon Stewart. Då hade han redan varit värd för flertalet TV-shower i hemlandet, men han började som skådespelare.

Trevor Noah var bara 18 år när han fick en av huvudrollerna i Sydafrikas mest populär såpopera vilket ledde till olika programledarjobb på radio och TV, och 22 år gammal när han började med stand up comedy. Han har dansat i ”Strictly Come Dancing” och bland annat varit värd för ”South African Music Awards”, ”South African Film and Television Awards” och två säsonger av sin egen talkshow ”Tonight with Trevor Noah”. Drygt tio år efter sin stand up-debut har han inte bara lyckats erövra Sydafrika med sin komedi utan även uppträtt för utsålda hus i Storbritannien, Australien och USA.

2011 flyttade han till USA och blev 2012 den först sydafrikanske ståupparen att medverka i ”The Tonight Show with Jay Leno” och 2013 den förste sydafrikanen i ”Late Show with David Letterman”. Han var nominerad till “Personality of the Year” både 2014 och 2015 vid MTV Africa Music Awards och vann utmärkelsen 2015. Bland Trevor Noahs fans återfinns komiker som Eddie Izzard, Jerry Seinfeld och Dave Chappelle.Upcoming events at Hovet

WWE LIVE | Hovet, Stockholm

WWE LIVE | Hovet, Stockholm

Wednesday 19:30 (31 October)
Hovet, Stockholm

Events around Hovet

Serbien - Brasilien
350 m »

Serbien - Brasilien

Wednesday 20:00 (27 June)
O'Learys, Stockholm

Japan - Senegal
350 m »

Japan - Senegal

Sunday 17:00 (24 June)
O'Learys, Stockholm

Saudiarabien-Egypten
350 m »

Saudiarabien-Egypten

Monday 16:00 (25 June)
O'Learys, Stockholm

Australien - Peru
350 m »

Australien - Peru

Tuesday 16:00 (26 June)
O'Learys, Stockholm

Panama - Tunisien
350 m »

Panama - Tunisien

Thursday 20:00 (28 June)
O'Learys, Stockholm

Polen - Colombia
350 m »

Polen - Colombia

Sunday 20:00 (24 June)
O'Learys, Stockholm

England - Panama
350 m »

England - Panama

Sunday 14:00 (24 June)
O'Learys, Stockholm

Island - Kroatien
350 m »

Island - Kroatien

Tuesday 20:00 (26 June)
O'Learys, Stockholm