Spela på Sweden Rock Festival 2018!

Spela på Sweden Rock Festival 2018!


When?

Start time: Wednesday 18:00 (10 January)
End time: Friday 01:30 (08 June)
Festival

About

Spelar du och ditt band hårdrock av något slag? Är ni mogna för Sveriges i särklass största och bästa hårdrocksfestival? Nu öppnar ansökningsperioden till Studiefrämjandets Nemis - New Music in Sweden på Sweden Rock Festival 2018! Sista ansökningsdag är den 10 januari.

(På bilden: Bandet VA Rocks från Lund efter sin spelning på Nemis Sweden Rock Festival 2017. Foto: Jonas Kofod, Studiefrämjandet)

Studiefrämjandets samarbete med Sweden Rock Festival kring Nemis-scenen går nu in på sitt 13:e år. Nytt för i år är att hälften av banden som väljs ut ska vara kvinnodominerade eller frontas av en kvinna.

- Vi har varit hyfsat nära 50/50 flera år tidigare men nu sätter vi upp detta som ett uttalat mål, säger Burt von Bolton, verksamhetsutvecklare inom musik på Studiefrämjandets riksförbund.

Marcus Pehrsson, kommunikatör på Studiefrämjandets riksförbund:
- Det här har varit en utmaning historiskt men nu ser vi faktiskt hur fler och fler kvinnor ges plats i många nya rockband som dyker upp i Sverige. Det går åt rätt håll!

Spela på Sweden Rock Festival 2018
Nemis är en unik möjlighet som finns till för band och artister som har studiecirkel hos Studiefrämjandet. Den som inte har en studiecirkel hos oss är varmt välkommen att kontakta Studiefrämjandet där hen bor. För att få delta i uttagningen till Nemis på Sweden Rock får bandet/artisten inte vara kontrakterat till ett större skivbolag eller bokas av ett större bokningsbolag.

Ansökan till Nemis på Sweden Rock Festival sker via www.nemis.se senast den 10 januari. De band/artister som blir aktuella för festivalen kontaktas av Studiefrämjandet senast den 19 januari.
Här ansöker du: http://www.studieframjandet.se/Nemis/Om-NEMIS/Festivalscener/Sweden-Rock-Festival-2018/

Om Nemis
Nemis står för New Music In Sweden och lyfter fram mindre oetablerade band och artister på landets bästa scener. Nemis hittar man bland annat på klubbar som Kafé Deluxe i Växjö, Dynamo och The Cromwell House i Norrköping, Copperfields och PSB i Stockholm, Liljan i Borlänge och Sticky Fingers i Göteborg. Utöver på Sweden Rock finns scenen på festivaler som Putte i Parken, Umeå Open, Metallsvenskan, Folk & Rock och internationella scener som INmusic Festival i Zagreb, Kroatien. Nemis arrangeras av Studiefrämjandet.
www.nemis.se

Om Sweden Rock Festival
Sweden Rock Festival är en av Sveriges största musikfestivaler och inriktningen är hårdrock i alla dess former. I år går festivalen av stapeln 6-9 juni och bland de bokade artisterna finns i nuläget Iron Maiden, Ozzy Osbourne, Judas Priest, Helloween och Stone Sour. www.swedenrock.com