Seglarveckan 2018

Seglarveckan 2018


When?

Start time: Sunday 15:00 (08 July)
End time: Saturday 19:00 (14 July)

About

Välkommen till Team Toröd Sailors seglarvecka med seglarskola, sommaren 2018!

Alla som har en anknytning till bryggorna vid Toröd kan vara med i seglargänget. Team Toröd Sailors är unikt för Toröd och den gemenskap som lever där.

Vart annat år kör vi v28 och därför blir det söndag 8 juli kl 15 som vi träffas vid jollestranden för en skepparträff. Allt praktiskt klaras upp med ansvar, roller och önskemål. Sen startar seglarskolan måndag 9 juli kl 10. Vi kör måndag till fredag och avslutar med regatta på lördagen och grillfest på kvällen.

TTS har inga egna båtar och därför behöver alla låna eller köpa en jolle till seglarskolan. Optimister är perfekt för nybörjare upp till 14 år och efter det är E-jollen eller Laser bra. Vi brukar dela och testa varandras båtar under veckan och De besättningsbåtar som en del har är 470.

Seglarskolan är prestigelös och lekfull för alla åldrar. Ledare är i huvudsak ungdomsledare med viss seglingsvana och stort engagemang. Föräldrar hjälper till för att kunna genomföra veckan på ett bra sätt med följebåtar och fikakorg. Ladda för att hjälpa till med det så vi har båtförare och underlättar för seglarledare.

Seglarveckan har fört samman ungdomar och vuxna i flera år nu och det är fantastiskt vilken gemenskap som den skapar för allt annat på Toröd också.

Målsättningen för 2018 är att vi får ändå fler unga ledare så det drivs helt ifrån dem. Nya bojar till banorna så vi kan köra mer och bättre matcher mellan båtarna. Unga ledare som coachar seglarna i besättningsbåtar och i små följebåtar nära nybörjare.

Team Toröd Sailors har ideal som präglas av den kultur som finns på Toröd. Kamratskap, hjälpsamhet, glädje och lekfullhet är viktigt. Häng med så ska du få känna att det inte bara är fina ord- vi lever idealen på Toröd!

Välkommen!

Anmäl dig till: torod.sailors@gmail.com. Namn på seglare, årgång, adress i området och vilken båt.