Upcoming events at Uppsala Konsert & Kongress

Per Tengstrand & Jan Eliasson - Konversationer vid klaviaturen

Per Tengstrand & Jan Eliasson - Konversationer vid klaviaturen

Tuesday 19:00 (06 November)
Uppsala Konsert & Kongress, Uppsala

Events around Uppsala Konsert & Kongress

Attentat | Katalin Uppsala

Attentat | Katalin Uppsala

Friday 20:00 (14 September)
Katalin And All That Jazz Östra Station, Uppsala

Mia Skäringers 'Avig Maria - No more fucks to give'

Mia Skäringers "Avig Maria - No more fucks to give"

Thursday 20:00 (15 November)
IFU Arena, Gränby

Sixtenloppet 2018

Sixtenloppet 2018

Sunday 10:00 (07 October)
Knivsta Mtb-Bana, Knivsta

Lunda Konbana

Lunda Konbana

Sunday 08:00 (09 September)
Lunda Flygfält, Alunda

Utställning Djurens Helg

Utställning Djurens Helg

Saturday 08:00 (11 August)
Solvalla, Bromma

Function before Fitness föreläsning

Function before Fitness föreläsning

Monday 18:00 (30 July)
CrossFit Enköping, Enköping

Spritsning Grundkurs

Spritsning Grundkurs

Tuesday 18:00 (07 August)
Sockerverkstan, Stockholm

Healthy Breast Program - en utbildning om kvinnors brösthälsa

Healthy Breast Program - en utbildning om kvinnors brösthälsa

Sunday 09:00 (04 November)
Stockholm Kundaliniyoga Center, Stockholm


Allrakäraste syster av Astrid Lindgren

Allrakäraste syster av Astrid Lindgren


When?

Start time: Saturday 13:00 (02 June)
End time: Saturday 14:00 (02 June)

Where?

Uppsala Konsert & Kongress
Besöksadress: Vaksala torg 1, Uppsala

About

Sångaren och låtskrivaren Sofia Thelin från Malmö har tonsatt Astrid Lindgrens bok Allrakäraste syster och skapat en folkmusikalisk visopera. Boken handlar om tillhörighet och längtan att bli sedd och fantasins kraft som räddar oss från ensamhet. I föreställningen blandas visa, folkmusik, nycirkus och ljusprojektioner på ett vackert och fantasifullt sätt.

”Allrakäraste syster” är en av Astrid Lindgrens mest älskade och dubbelbottnade barnböcker. Den handlar om tillhörighet och längtan att bli sedd och fantasins kraft som räddar oss från ensamhet.
Nu har sångaren och låtskrivaren Sofia Thelin från Malmö tonsatt boken och skapat en folkmusikalisk visopera med dragning åt både renässansmusik och nutida musik. Det är en musikföreställning där visa, folkmusik, barnröster, nycirkus och ljusprojektioner blandas.

Medverkar gör två barnsolister och en orkester med några av Malmös främsta folkmusiker. De bidrar med stråkar, slagverk, flöjter, bouzouki och dragspel. Musikerna i folkorkestern sjunger också och agerar på scen. Artister från Cirkus Saga uppträder och agerar som elaka och snälla varelser i underlandet från boken, i ”Den stora hemska skogen” och ”Den vackraste dalen i världen”.

Publiken kan förbereda sig på en musikaliskt sprakande familjeföreställning i sagans värld om ett ämne som präglar en stor del av dagens samhälle.

För två år sedan fick Sofia Thelin rättigheterna att skriva musik till boken ”Allrakäraste syster” av Saltkråkan AB. Ljudfiler skickades in med de första sångerna från föreställningen och under våren och sommaren 2015 jobbades verket fram i samråd med Saltkråkan. Den 8 januari är det urpremiär på ”Allrakäraste syster” i Kuben på Malmö Live. Föreställningen spelas även den 9 januari. Den presenteras i tre akter och riktar sig till alla från 7 år.

”Nu ska jag berätta en hemlighet som ingen vet mer än jag. Jag har en tvillingsyster… hon heter Ylvali. Säg det flera gånger efter varann, så hör ni, hur vackert det låter. Ylvali, Ylvali, Ylvali. Själv heter jag bara Barbro. Men Ylvali säger aldrig mitt namn. Hon kallar mig ”Allrakäraste syster”. Ylvali tycker så mycket om mig. Pappa tycker mest om mamma, och mamma tycker mest om min lille bror, som föddes i våras. Men Ylvali tycker bara om mig.” /Från Boken ”Allrakäraste syster”

”Allrakäraste syster” görs i samarbete med Sofia Thelin, Musikmakarna Edgren HB och genomförs med bidrag från Musikverket och Helge Ax:son Johnsons stiftelse. Föreställningen genomförs även med stöd av Malmö stad.